Petri Karhapää

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.
Yhtiössä 73 asuntoa.

Taloyhtiömme isännöintitoimisto vaihtui muutama vuosi sitten. Karjalan Tilipalvelua suositeltiin meille, joten pyysimme tarjouksen ja päädyimme vaihtamaan. Nyt on neljäs yhteinen vuosi menossa.

Aina kun olen asioinut Tuomas Holopaisen kanssa, on yhteinen sävel löytynyt vaivatta. Asiat tulevat näppärästi hoidetuiksi. Tuomas on hyvin tavoitettavissa ja hoitaa hommansa.

Siellä ei tehdä mitään vasemmalla kädellä hutiloiden.

Hyvä isännöitsijä helpottaa todella paljon taloyhtiön hallituksen työskentelyä. Isossa taloyhtiössä tekemistä riittää – kaiken hoitaminen kunnialla ei ole mikään läpihuutojuttu. Meidän taloyhtiömme on rakennettu vuonna 1975 ja suurin remontti, mitä on tähän mennessä tehty, oli jokunen vuosi sitten toteutettu putkiremontti.

Tuomas on niin pienten kuin isojen päätösten aikana erinomaisesti ajan tasalla taloyhtiön asioista. Hallituksen kokouksessa käsittelylistalla olevia asioita Tuomas on aina etukäteen taustoittanut, ja monesti hänellä on heti valmiina vastaus esille nouseviin kysymyksiin. Ja kun asioita on hallituksen kokouksessa päätetty, niin Tuomas lähtee viemään asioita eteenpäin, eikä mikään unohdu tai jää roikkumaan.

Karjalan Tilipalvelusta huomaa, että siellä ei tehdä mitään vasemmalla kädellä hutiloiden. Jos olisi kritiikkiä sanottavaksi, niin sanoisin sen ääneen, mutta ei meillä ole mitään sellaista, missä olisi mielestäni parantamisen tarvetta!

 

Seppo Saarivuori

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.
Yhtiössä 43 asuntoa.

Meillä on erikoinen taloyhtiö, sillä yhtiössä on uusi osa ja vanha osa, joista vanhalla osalla on oma hoitovastike ja uudella osalla oma ja yhteinen hoitovastike. Kun uutta osaa alettiin rakentaa lähes 10 vuotta sitten, oli vanha osa melko huonossa kunnossa ja korjaamiseen olisi tarvittu osakkailta isoja taloudellisia panostuksia. Tilanteeseen saatiin helpotusta siten, että tontti myytiin rakennusliikkeelle ja siitä saatiin hyvä hinta.

Näin vanhalla puolella päästiin tekemään korjauksia. Saneeraus on tällä hetkellä käynnissä. Ulkoseinät on maalattu uudelleen ja parvekkeita uusitaan.Tällaisten asioiden kanssa tasapainottelussa on keskeistä, kuinka isännöintitoimisto hallitsee hommansa. Karjalan Tilipalvelu on hanskannut tehtävänsä erinomaisesti.

Minä arvostan isännöitsijässä ammattitaitoa, yhteistyökykyä ja oikeaa asennetta. Hyvä isännöintitoimisto pitää ammattiosaamisensa ajan tasalla. Osaavan isännöitsijän johdolla taloyhtiössä löydetään yhteishenki hankalissakin päätöksissä – myös erimielisyydet on osattava sopia niin, että kaikki osapuolet ovat lopputulokseen tyytyväisiä.

Karjalan Tilipalvelu on hanskannut tehtävänsä erinomaisesti.

 

Isännöitsijällä on myös oltava sellainen asenne, että “me hoidetaan!” On minulla toisenlaisiakin kokemuksia isännöintitoimistoista. Toiset jäävät odottamaan, että aika hoitaa ongelmat, ettei itse tarvitsisi ryhtyä toimeen.

Karjalan Tilipalvelun kanssa kaikki on sujunut erinomaisesti. Meillä on yhteistä historiaa pitkälti yli vuosikymmenen ajalta, sillä olin ennen tähän taloyhtiöön tuloa toisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana, ja sielläkin luotimme Karjalan Tilipalvelun osaamiseen.

Kaisu Kortelainen

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.
Yhtiössä 43 huoneistoa.

Vanamokatu 27:n puiset Selvaag-talot on rakennettu vuosina 1957–1959. Taloyhtiössämme on käynnissä pitkäaikainen remonttiohjelma. Vanhojen talojen remontoimisessa täytyy ottaa huomioon, että vanha ei muutu liikaa, ja pihapiirissä tehtäviä muutoksia rajaa ympäristönsuojeluohjelma.

Ihan mitä tahansa ei siis näille taloille voi tehdä, ja siksi isännöitsijän asiantuntemus on kultaakin kalliimpaa. Isännöitsijä on taloyhtiölle tärkeä ihminen, sillä hallitus ja puheenjohtaja vaihtuvat aika ajoin mutta isännöitsijä on monesti pitkään mukana huolehtimassa saman taloyhtiön asioista.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Karjalan Tilipalvelun Juha Hännisen kanssa.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Karjalan Tilipalvelun Juha Hännisen kanssa. Hän tietää lakisääteiset asiat remonttien suunnittelussa ja toteutuksessa. Me hallituksen jäsenet olemme kuitenkin maallikoita – isännöitsijään luotetaan. Juha on aidosti kiinnostunut taloyhtiön asioista ja hänellä on halua tutkia ja miettiä, millaisia uudistuksia voidaan toteuttaa vanhan talon ehdoilla.

Vuosien saatossa meillä on uusittu esimerkiksi lämmitysjärjestelmä, verkkoyhteydet, ala- ja yläpohjat sekä ulkomaalaukset. Putkistotkin on saneerattu, ja saunaremontti on tällä hetkellä vielä hiukan kesken. Rakennuksia on yhteensä yhdeksän. Remontteja toteutetaan hiljakseen, jotakin joka vuosi. Ei tämä onnistuisi ilman hyvää isännöitsijää.

Jotakin isännöitsijän tärkeydestä kertoo sekin, että kun taloyhtiömme vietti 60-vuotisjuhlia viime kesänä, isännöitsijät oli kutsuttu mukaan juhlimaan.